Nieuwsbrief Blessed Generation Nederland
Bekijk deze mailing in browser

Welkom! Karibu!

Nieuwsbrief november 2014

 

Met veel plezier bieden we je deze nieuwe nieuwsbrief van Blessed Generation Nederland (BGN) aan. Speciaal voor alle sponsoren, vrienden en vrijwilligers van Blessed Generation en Stichting Weeskinderen Kenia. Omdat jullie het mogelijk hebben gemaakt dat over een periode van tientallen jaren duizenden weeskinderen in Kenia een betere toekomst hebben gekregen. Ook op dit moment worden meer dan 500 kinderen, mede dankzij jullie steun, verzorgd en opgeleid voor een goede toekomst.   

Waar de nieuwsbrief van Ria Fennema vooral een mooie persoonlijke inkijk geeft in het reilen en zeilen van de weeshuizen in Kenia, willen wij je met deze nieuwsbrief, die een aantal keren per jaar zal uitkomen, vooral informeren en inspireren. Veel leesplezier!

In deze nieuwsbrief onder andere aandacht voor:

Succesvolle sponsoracties

Regelmatig organiseren onze vrijwilligers acties die BGN helpen de werkzaamheden in Kenia financieel te ondersteunen. En dat is ook nodig. Alle bijdragen, groot of klein, zijn welkom. Want elk jaar is het een aanzienlijke opgave om in Nederland voldoende inkomsten te genereren om de kosten in Kenia te kunnen dragen. Dit zijn de kosten van begeleiding, huisvesting, voeding, kleding en geneesmiddelen van ca. 400 weeskinderen en het outreachprogramma dat zo’n 150 gezinnen ondersteunt. Daarnaast worden drie basisscholen en een ambachtsschool met gemotiveerde docenten draaiende gehouden. Ook bij het lage kostenpeil van Kenia is er jaarlijks een bedrag nodig van ongeveer € 450.000!

We laten jullie ter inspiratie graag wat voorbeelden zien van succesvolle vrijwilligersacties met kleine en grote opbrengsten.  

  • Een bewoonster van De Meije bood de pruimen uit haar boomgaard te koop aan. Opbrengst ruim € 100. Daar kan weer aardig wat lesmateriaal van gekocht worden.
  • In dezelfde plaats bracht een veiling van door inwoners ingebrachte meubels en andere (kunst)artikelen het fraaie bedrag van € 7.250 op! Voor dit geld is, samen met andere sponsorbijdragen, een transportauto voor het weeshuis in Malindi gekocht.
  • De C1000 in Bodegraven heeft ook dit jaar weer een bus neergezet waarin klanten hun statiegeldbonnen kunnen doen ten behoeve van BGN. Opbrengst € 137. Dit komt goed van pas bij de aanschaf van medicijnen. 
  • Vrijwilliger Remko Schultz en zijn collega's van Bono Traffics hebben tijdens de Dam tot Damloop op 21 september ruim € 1.300 bij elkaar gelopen voor Blessed Generation. Dit geld wordt gebruikt voor het realiseren van de Droomschool, een eigen highschool voor de weeskinderen van Blessed Generation. 
  • In Rozendaal zet een echtpaar, lid van respectievelijk de Rotary Arnhem-Huissen en Inner Wheel Arnhem Rijn-IJssel, zich in om samen met deze organisaties via allerlei acties, zoals de verkoop van kaarten, geld voor Blessed Generation in te zamelen. Op 10 september overhandigde de voorzitster van Inner Wheel een mooie cheque aan een van onze bestuursleden. 
  • Ook de Rotary vereniging die voor een periode van drie jaar BGN als goed doel heeft geadopteerd, kon een eerste uitkering overmaken. Genoeg om, samen met de eerdergenoemde bijdrage van Inner Wheel, de versleten auto van het weeshuis in Ruiru te vervangen.
  • Eén van onze vrijwilligers geeft les op de Dr. Rijk Kramer basisschool in Amsterdam. De actie die zij organiseerde bracht € 804 op. Hiervoor kan Blessed Generation de nodige leermiddelen aanschaffen. 

Heb je een idee voor een actie? Bijvoorbeeld op een school, een markt, bij een Rotary of een bedrijf? En wil je daarbij ondersteund worden? Addick Land helpt je graagaddickland@ziggo.nl 

Kindsponsoren altijd welkom!

Dankzij de inspanning van onze sponsoren en vrijwilligers lukt het elk jaar weer om vele honderden weeskinderen een veilig thuis en een goede opleiding te bieden. Ook geeft het outreachprogramma veel gezinnen in de omgeving van de weeshuizen een steuntje in de rug. Maar…op dit moment zijn er toch nog zo’n 50 weeskinderen in het weeshuis van Nyamira die geen sponsor hebben. En dat is natuurlijk financieel niet vol te houden. Daarom doen wij een beroep op al onze lezers. Als we nu allemaal één persoon binnen onze familie- of vriendenkring enthousiast weten te maken om ook een weeskind te sponsoren? Dan komt het snel goed. 

Wanneer je de kosten wilt delen, kun je ook met meerdere personen een kind sponsoren. Bijvoorbeeld met een groepje collega’s. Zolang er maar één contactpersoon voor de betaling en communicatie is. 

Kijk voor meer informatie over sponsormogelijkheden op www.blessedgeneration.nl Een vraag of advies nodig? Bel of mail Nelly van der Leeden. Zij is onze contactpersoon voor nieuwe kindsponsoren: nvanderleeden@xs4all.nl , T. 06-24273097

Droomschool

Wij zijn blij dat de Droomschool, een eigen Blessed Generation highschool, werkelijkheid wordt. Het weeshuis in Ruiru zal worden getransformeerd tot een huis voor middelbare scholieren en de lagere school wordt omgebouwd tot een highschool die aansluit bij deze tijd. Als alle scholieren onder één dak wonen, kunnen Ria en haar medewerkers ze beter begeleiden op hun weg naar een zelfstandig bestaan dan wanneer zij, zoals nu, op internaatscholen zitten ver van huis. Er is geld nodig voor de renovatie en inrichting van de klaslokalen en slaapgelegenheden in Ruiru. Hiervoor gaat de Stichting Geen Dak de kar trekken en acties op touw zetten. Blessed Generation Nederland blijft zich concentreren op fondsenwerving voor de lopende kosten van de weeshuizen en kindsponsoring.
Wil je meehelpen met het realiseren van de Droomschool, kijk dan op www.geendak.nl. Of neem contact op met Jaap Kingma: jaap@jaapkingma.nl, 06-539 32 668.

Cadeautip!

Geef met de feestdagen eens een cadeau dat je niet hoeft te ruilen: een cadeaubon van Blessed Generation. Goed voor bijvoorbeeld een zak rijst, een matras of een paar gymschoenen. De cadeaubon is er al vanaf 7 euro en heel makkelijk te bestellen via http://www.blessedgeneration.nl/bestelformulier-cadeaubon. Binnenkort kun je hier ook een cadeaubon bestellen waarmee je bouwstenen doneert voor de Droomschool.

Samenwerking Stichting Weeskinderen Kenia en Blessed Generation Nederland

De besturen van de Stichting Weeskinderen Kenia (SWK) en Blessed Generation Nederland (BGN) hebben geconstateerd dat een bundeling van de krachten alleen maar voordelen heeft. Beide organisaties beogen namelijk hetzelfde: het bieden van financiële steun aan de weeshuizen met al hun activiteiten in Kenia! Het gevolg van de samenwerking is onder meer dat de contacten met SWK-sponsoren voortaan vanuit BGN verzorgd worden.

Nieuwe vrijwilligers

De afgelopen maanden hebben Elise Theil en Anouk van Duivenvoorden, na een inzet van vele jaren voor respectievelijk Blessed Generation en de Stichting Weeskinderen Kenia, een stap terug gedaan als contactpersoon voor kindsponsoren. Wij willen Elise en Anouk ontzettend bedanken voor al hun goede werk. 

Gelukkig hebben we nieuwe vrijwilligers bereid gevonden hun werk over te nemen. We hebben daarbij de activiteiten over meerdere vrijwilligers verdeeld. Vele handen maken licht werk. Niet alleen kunnen vrijwilligers zo makkelijker (onderdelen van) elkaars werk tijdelijk overnemen, het is voor nieuwe vrijwilligers ook eenvoudiger om aan te sluiten. Op deze manier maken we de BGN organisatie sterker. Voor elk van de drie weeshuizen onderhouden nu één of twee vrijwilligers de contacten met de betreffende kindsponsoren. En voor de inschrijving van en het advies aan nieuwe kindsponsoren is er nu één centrale contactpersoon. Gezamenlijk vormen deze vrijwilligers het nieuwe team Kindsponsoring met Ineke van der Draai als coördinator. 

Deze vrijwilligers vormen samen het team kindsponsoring:

Marscha Land       
land_marscha@hotmail.com      
06-81977098        
Ruiru 

Ingrid van Gijzen   
avangijzen@planet.nl                 
06-10871991        
Malindi

Ria Terpstra           
riaterpstra@home.nl                 
050-5771219 / 06-41906578
Malindi    

Sonja Schultz         
schultz@home.nl                       
038-4204238 / 06-20442343
Nyamira                                                                                                                 
    

Coördinator kindsponsors:

Ineke van der Draai     
draair@hetnet.nl        
0172-685728 / 06-9540124

Inschrijving/advies nieuwe kindsponsors: 

Nelly van der Leeden 
nvanderleeden@xs4all.nl    
010-4580903 / 06-4273097

Kerstkaartenactie

Bij vrijwilliger Cor Sturing kun je kerstkaarten kopen. De opbrengst komt geheel ten goede aan Blessed Generation. Een pakje met 10 kaarten kost € 6 inclusief verzendkosten. Je kunt de kaarten bestellen via sturing@planet.nl

Zaterdag 13 december vrijwilligerscontactdag in Nijkerk

Ben je als vrijwilliger in een of andere vorm actief (geweest) voor Blessed Generation of Stichting Weeskinderen Kenia? Of heb je interesse om vrijwilliger te worden? Dan ben je hierbij uitgenodigd op 13 december a.s. voor de speciale vrijwilligerscontactdag in de Vredeskerk in Nijkerk. Om 14.00 uur ben je van harte welkom. Ria Fennema zal er die middag ook zijn om je te vertellen over de laatste ontwikkelingen in Kenia. Ook kun je kennis maken en/of bijpraten met de bestuursleden en andere vrijwilligers die Blessed Generation een warm hart toedragen. Graag willen we samen ideeën bedenken voor sponsoracties in 2015. Tussendoor kunnen we nog genieten van muziek. We sluiten met z’n allen om 17:00 uur af met een drankje en een hapje. Laat je via dit formulier even weten of je de 13e van plan bent te komen? Ook als je niet kunt komen, maar er wel graag bij had willen zijn, kun je het formulier invullen. Dan zorgen wij dat je op de hoogte bent van wat er die middag is besproken. 

Presentatie van Ria bijwonen of een gesprekje met haar over jouw sponsorkind?

Ook onze sponsoren willen we graag de kans geven om bij te praten met Ria Fennema. Zij houdt daarvoor in december verschillende bijeenkomsten. Een aantal hiervan zijn openbaar. Je bent van harte welkom.

Wil je van Ria horen hoe het met jouw sponsorkind is? Maak dan een afspraak voor een kort ‘oudergesprek’ na afloop van of voorafgaand aan een bijeenkomst. Ria heeft ook de kerstpost van de kinderen mee en overhandigt die graag persoonlijk aan je.  


2 december Hoofddorp

Kerkcentrum De Lichtkring, Lunenburgdreef 70
Tussen 18:00 – 19:30 uur gelegenheid voor oudergesprekken met Ria over je sponsorkind. Je kunt hiervoor een afspraak inplannen bij Willemien van Oenen, w.vanoenen@kpnmail.nl
 

6 december Beverwijk

Gebouw van de Odd Fellows, Prinsesselaan 17-19
Presentatie Ria 13:30 uur – 15:00 uur
Na 15:00 uur gelegenheid voor oudergesprekjes. 
Meld je aan voor de presentatie (er is nog plaats voor 25 personen) en/of plan een oudergesprek in via Nelleke Rolink: nrolink@gmail.com

 

7 december Hurdegaryp 

Verenigingsgebouw De Hof, Van Weerden Poelmanstraat 3
10:45 – 12:00 uur presentatie Ria 
Vanaf 12:00 uur gelegenheid voor oudergesprekken. 
Meld je aan voor de presentatie en/of geef je op voor een oudergesprek via Agnes Kuperus: fam.kuperus@upcmail.nl 

 

13 december Nijkerk 

Vredeskerk, Van Reenenpark 23
Tussen 9:00 – 12:00 uur gelegenheid voor oudergesprekken.
Maak hiervoor een afspraak via tessa41@kpnmail.nl


17 december Burgum

Kantoor Makelaardij Jaap Kingma, Elingsloane 17A
Tussen 16:00 – 18: 00 uur gelegenheid voor oudergesprekken. 
20:00 - 21:30 presentatie over de Droomschool
Meld je aan voor de bijeenkomst en/of maak een afspraak via Anneberber Kingma: anneberberkingma@hotmail.com

 

21 december Zeist 

Oosterkerk, Woudenbergseweg 44
Na 14:00 uur gelegenheid voor oudergesprekjes. Maak hiervoor een afspraak via Annemarie Rus: m.rus@filternet.nl

 

Heb je kerstpost voor je sponsorkind?

Wil je een kerstkaart of een brief sturen aan jouw sponsorkind? Stuur deze dan voor 29 november a.s. naar Miranda de Moel, Hammarskjöldstraat 177, 2131 VE Hoofddorp. Miranda regelt dat je post bij Blessed Generation in Kenia komt. Zorg ervoor dat je kaart of brief voor je sponsorkind in een open envelop zit, anders kan hij niet mee op transport. 

Heb je een vraag, idee of voorstel voor deze nieuwsbrief of een ander idee om aandacht te vragen voor het werk van Blessed Generation? Laat het ons weten! Mail Evelyn Verburgh evelyn@robelyn.nl


Wil je deze nieuwsbrief doorsturen naar een vriend? Klik daarvoor op deze link
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube
Nieuwsbrief Blessed Generation | november 2014
Copyright © 2014 Blessed Generation | All rights reserved.


Mogelijk ontvang je deze nieuwsbrief 2x. Als je bijvoorbeeld vrijwilliger en kindsponsor bent. We hopen natuurlijk dat je het op prijs stelt regelmatig nieuws van ons te krijgen. Wil je deze nieuwsbrief toch liever niet meer ontvangen, dan kun je je hieronder uitschrijven.


mailings@blessedgeneration.nl | www.blessedgeneration.nl

Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief | Wijzig je voorkeuren